В новините
 
15.05.2024 16:33
Търсене
 
 
15.09.2010
Антон Дончев се завръща в родния Бургас
Живият класик на българската литература Антон Дончев е тазгодишният гост на "Завръщане в Бургас", насочена към успелите в страната и по света бургазлии. Писателят, който тази година навърши 80 години, ще пристигне в родния си град на 21 септември. На специална церемония в Община Бургас ще му бъде връчена статуетка на Св.Николай Чудотворец. Антон Дончев ще напише своето послание към бургазлии в специалната книга на инициативата, в която вече са писали обръщения Райна Кабаиванска и Георги Калоянчев. На срещата с писателя ще бъде прожектиран и специално изработен филмов колаж, израз на почитта на бургазлии към него. За Антон Дончев ще говори и проф. Калина Лукова от Бургаски свободен университет. Тази година към организацията на кампанията „Завръщане в Бургас” се присъединиха и граждани - Лина Славова и Марияна Добрева. Те организират събитие, предвидено също за 21 септември, което ще се проведе в емблематичния за града ни район до Часовника и ще поведе бургазлии във вълнуващо пътуване в миналото. снимка bnr.bg
01.09.2010
В Бургас ще се проведе Национална кръгла маса по проблемите на транспорта
На 2 Септември 2010 г. от 13:00ч. в гр. Бургас в сградата на областна администрация Бургас ще се проведе Втората „Национална кръгла маса” с тема „Транспортните проблеми в България – подобряване на националната пътната инфраструктура и превръщането на транспорта в икономически стабилен, удобен и екологично устойчив. Законодателни рамки и казуси”. Кръглата маса се провежда под егидата на г-н Мариян Костадинов – областен управител на област Габрово, с любезното домакинство на областния управител на област Бургас г-н Гребенаров и с организационното съдействие на „Агенция за транспортни проучвания и прогнози” София, „Лирекс БС”, АОЮЦР Хебър и община Белово. В мероприятието ще вземат участие 17 областни управители и представители на МВР, МРРБ, МТИТС, АПИ и ИААА. Тургаме една доста стара снимка на Областна Управа.
30.08.2010
звезди излизат на XXV Международен Турнир „Купа Бургас 2010”
Най-добрата младежка двойка в латиноамериканските танци Иван Карастоянов – Никол Николова от КСТ „Бургас 75” ще атакува челната десетица на световната рейтинг листа. Това ще стане на предстоящия в края на идващата седмица най-голям международен турнир у нас - IDSF International Open „Купа Бургас 2010”. За първи път тази година за младежи от 17 до 19 г. ще се проведе открит турнир, който носи точки за световната ранглиста. В момента Иван и Никол заемат престижното 12-то място в класацията на Международната федерация по спортни танци /IDSF/ с 210 точки, което е най-големият успех за българска младежка двойка. Участието на талантливите възпитаници на Бургаския клуб в турнира „у дома” ще им даде възможност да спечелят нови точки в актива си и да се придвижат напред в световната класация.
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |